Een nieuwe fiets kopen

Gefeliciteerd! Je hebt besloten een nieuwe fiets te kopen! Maar welke gaat het worden? Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden met even zoveel verschillende opties dat een goede keuze moeilijk kan zijn. Hoe weet je nu welke fiets bij jou past en waar moet je dan eigenlijk op letten? We vertellen het je hier.

Hoe bepaal ik welke fiets bij mij past?

Iedereen is anders. Om nu te weten welke fiets goed bij jou past, kun je jezelf het beste eerst een tweetal vragen stellen: wat voor fietser ben ik en waarvoor wil ik de fiets gaan gebruiken? Ben je een recreatieve fietser en ga je er graag voor langere fietstochten op uit? Of is de fiets bedoeld als vervoermiddel om naar het werk en terug te rijden? Worden er misschien alleen korte stukken mee gefietst, naar de winkel of naar school bijvoorbeeld? Of wil je er sportief mee op pad, de bossen of de heuvels in, samen met een tourclub.

Welke fiets voor welk gebruik?
Een stadsfiets, een moederfiets en een transportfiets zijn stevige, comfortabele fietsen gericht op (intensief) dagelijks gebruik. Ga je fietstochten maken, dan zijn deze fietsen minder geschikt en kun je beter kiezen voor een vakantie- of trekkingfiets. Deze fietsen zijn bedoeld voor comfort en zorgen dat je na een lange dag toch uitgerust afstapt. Minder comfortabel zijn mountainbikes en racefietsen, maar zij dienen dan ook een ander doel. Ze zijn speciaal ontworpen om op sportief gebied te presteren en zo het beste uit je te halen.

Waar moet je nog meer opletten?
Naast de vraag welke fiets goed bij jou past, is het ook van belang te weten welke eisen je nog meer aan je fiets stelt. Welke accessoires je bijvoorbeeld per se nodig hebt. Denk aan trapondersteuning, of aan de mogelijkheid kinderen te vervoeren of boodschappen te kunnen doen. Let ook goed op de framemaat en de wielmaat. Laat je hierover altijd goed informeren. Het zou vervelend zijn als je nooit goed met je voet aan de grond kunt of steeds met je knieën het stuur raakt.
Koop dan ook nooit zomaar een fiets online, maar ga naar een fietsspecialist. Naar Daniël Tweewielers bijvoorbeeld. Hier kijken we samen welke fiets het beste bij jou past. Wil nog meer tips over het kopen van een nieuwe fiets, lees dan ook onze blog ‘vijf tips voor het aanschaffen van een nieuwe fiets’.

Ben je klaar voor een nieuwe fiets? Laat je adviseren door de specialisten van Daniël Tweewielers in Amsterdam-West, -Zuid en Nieuw-West!

0 0
Feed