Vijf tips voor het aanschaffen van een nieuwe fiets

Ben je op zoek naar een nieuwe fiets dan kan een keuze maken best lastig zijn. Er is veel aanbod en misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Bij Daniel Tweewielers begrijpen we dat maar al te goed, daarom helpen we je op weg met een vijftal tips die het kopen van een nieuwe fiets gemakkelijker maken.

Tip 1 bepaal het soort fiets

Als je een nieuwe fiets wilt kopen, is het verstandig van tevoren te bepalen wat je ermee gaat doen. Wordt het een fiets voor kleine stukjes, naar de supermarkt en terug bijvoorbeeld? Wil je de fiets gebruiken voor woon- werkverkeer of ben je van plan om er langere fietstochten mee te maken? Wil je snel op je plaats van bestemming zijn en zoek je een fiets met trapondersteuning of ga je liever voor sportief?

Tip 2 bepaal wat je uit wilt geven

Als je weet wat voor soort fiets je wilt, bedenk dan hoeveel geld je eraan wilt besteden. De prijzen van fietsen zijn zeer uiteenlopend. Oriënteer je goed op internet of ga langs bij de fietsspecialist voor een goed en reëel advies over wat voor fiets binnen jouw budget mogelijk is.

Tip 3 bepaal het aantal versnellingen

Vrijwel alle fietsen hebben tegenwoordig minimaal drie versnellingen, vaak zijn het er veel meer. Afhankelijk van wat jij met je fiets gaat doen, heb je die lang niet altijd nodig. Hoe meer versnellingen hoe duurder de fiets en hoe meer onderhoud er nodig is. Gebruik je de fiets alleen in de stad, kies dan voor maximaal acht versnellingen, meer zul je er niet gebruiken.

Tip 4 Zorg dat je lekker zit

Een nieuwe fiets koop je meestal in een basisuitvoering maar vaak is het prettig hem aan te passen aan jouw comfort. Met een ander zadel bijvoorbeeld. Niemand is hetzelfde en iedereen zit anders. Voor sommigen betekent dat een smal zadel, voor anderen een breder of misschien zelfs wel een special vrouwenzadel. Feit is dat fietsen alleen prettig is als je lekker en zonder pijn kunt zitten.

Tip 5 Bedenk waar je je fiets gaat kopen

Online kopen is helemaal in en dat geldt ook voor fietsen. Het is vaak iets goedkoper en je fiets wordt ook nog eens thuisbezorgd. Nadeel is dat je niet weet of de fiets wel lekker fietst. Bij de fietsspecialist Daniel Tweewielers kun je op je gemak een keuze maken en kijken we samen welke fiets dé fiets is die bij jou past.

0 0
Feed

Schrijf een reactie